keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Hey cruel world... you don't have what it takes...Or do you? pt. 1

Aivan mieletöntä! Ei voi muuta sanoa kun aivan mieletöntä.
Festarit meni kutakuinkin täydellisesti, tai ehkei ihan mutta eikun menipäs!

Lähdin tosiaan torstai-perjantai yönä klo 2.22 ovesta pihalle kohti mäkkäriä ja linja-autoasemaa. Olihan sitä haettava jotain mussutettavaa ettei tarvi bussissa potea nälkää koska jännitys loi jo oman kipunsa minun poloiseen vatsaan.
Bussimatkallahan mun PITI nukkua, mutta arvatkaa kuka oli silmät apposen ammollaan koko matkan asemalta lentokentälle? Minä tietenkin.
Arvatenkin lentoasemalla ei hirveästi ollut ruuhkaa kun kello oli jopa 5.30
Siinä sitten turvatarkastuksen jälkeen hiihtelin lähimpään kahvilaan siemaisemaan kupposen kahvia.

Lentomatka suomesta göteborgiin meni taaskin silmät apposen ammollaan koska jännitys oli niin perhanan suuri että hohhoh ! Laskeuduttuamme hiihtelin sitten suoraan 200m päässä olevaan hotelliini koska minullahan ei ollut muutakun käsimatkatavaraa mukana. Siellä minulla olikin ohjelmassa selvittää että mihin voin jättää laukkuni kun ehdin lähtemään festareille jo ennemmin kuin ehdin saada edes huonetta. Noh, asia selvisi hyvin ja sitten hiihtelin syömään aivan järkyttävän ähky aamupalan ettei tarvisi sitten festareilla enään syödä paljoakaan.

Hirveän meikkaus session jälkeen päädyin kuikuilemaan keskustaan meneviä busseja.
Keskustassa taasen sain pää kolmantena jalkana etsiä sitä paikkaa mistä festaribussi lähti kohti aluetta. Löysin sen sitten kun kehtasin avata suuni ja kysyä joiltakin myöskin festareille menevän näköisiltä että mihis miun pitää mennä.
Bussissa oli aivan järkyttävän huvittava näky kun kuski kuulutti että pistäkääs turvavyöt kiinni, ja niin sitten bussillinen metallikansaa kiltisti kaivaa turvavöitänsä penkeistä :D

Itse festareilla sitten olikin hieman ykstoikkosempaa, meinaan eturivissä seisoskelua klo. 13-23.40. Kerran pääsin käymään vessassa, kun kysyin viereiseltä jonottelijalta voisiko ystävällisesti pitää minun paikkaani kun juoksen vessaan. Tässä kohtaa myös sattui festareiden ainoa haaveri. Vessojen edusta oli sellaista isoa kivimurskaa, jonka lävitte kun yritin päästä nopeasti, swingit pisti nilkan vääntyyn ja minähän rrysähdin polvilleni kiville. Hieman kirpaisi mutta oli kiire eturiviin joten ei ehtinyt polvia marmattaa. Vertahan ne vuosivat mutta siinäpähän vuosivat kaikessa rauhassa.

Aika kului väliin melko hitaasti kun aina oli tunnin roudaustauko ja sitten soitti bändi. Siinä meidän lavalla soittivat Devil driver, Trivium ( joka oli melkoista höykytystä kun tuli mukavat paineet sieltä takaapäin), Machine Head (myöskin aivan kamalaa höykytystä ja ansaitsi ''vittu mitä paskaa palkintoni, kuten mastodon viime vuoden sonispheressä'' Tämä ei tarkota että bändi olisi huono, vaan sitä että kaikki biisit minun korvaan vaan kuulosti samalta), Within temptation ja lopuksi, odottamani Marilyn Manson <3 Kyllä unohtui kylmyys, jano ja nälkä siinä vaiheessa kun Manson alkoi tekemään tuloaan lavalle. Toisin kuin luulin, Mansonin yleisöpaine oli se kaikista pahin. Ilmeisesti ruotsista löytyy paljon manson faneja plussattuna kaikki juopo jotka tulevat vaan muutoin heippumaan yleisöön. Joka paikka oli jo valmiiksi niin poikki ja rikki ja katki että silmissä melkein lenteli tähtiä jo keikan alussa. Tosin riehuin ja lauloin minkä siinä pystyin aitaan litistyneenä. Aivan mahtavia biisejä, mukaan lukien Personal Jesus jonka olen ensimmäisenä ikinä kuullut Marilyn Mansonilta joten se merkitsi mulle todella paljon!!

Eturivistä käsin olisi saanut todella hyviä kuvia, joita muutaman sainkin. En viitsinyt hirveästi kuvata ettei mene sitten keikka niin sanotusti ohitse kuvaamisen takia.
Harmitti kovasti kun tämä ihana soitto kesti kuitenkin nini vähän aikaa kun oli festarit eikä Manson ollut edes pääesiintyjä, niin piti lähteä ajoissa pois lavalta. Olisin voinut siinä olla vielä kauemminkin, vaikka vikan biisin aikana lenteli tähtiä silmistä ja niskoihin sattui kun ihmisiä nosteltiin järkkäreiden voimin yleisöstä pois kun tuli liian ahtaat paikat niille.

Saalista sain jonkun Manson T-paidan jonka joku tyhmä heitti lavalle ja alashan se sieltä takaisin lensi. Kiltti järjestysmies ojensi sen minulle kun pyysin.

Keikan jälkeen hoipertelin viimeisillä voimillani kohti T-paita kojua ja nappasin mukaani Mansonin kiertue t-paidan. Oli hieman haasteellista kävellä sen kivimurskan ja puulastun ylitse pilkkopimeässä. Siitä sitten kohti kohtuuttoman kaukana olevaa bussialuetta. Kesti varmaan oikeesti 20minuuttia niillä voimilla kävellä sinne. Väsyneenä ja puolikuolleena mutta ikionnellisena. Sain odotella n.10min (VAAN!!) festaribussia. Todella hyvin järjestetty nuo kuljetukset tuolla Metaltownissa, busseja tulee jatkuvalla syötöllä ja nekin täytetään niin että vain istumapaikoille pääsee.

Göteborgin keskustassa sitten jouduin metsästämään taksin koska yli 10km päässä sijaitsevan lentokentän ja hotellini suuntaan ei enää siihen aikaan mennyt busseja. Maksoihan se perkuleesti, mutta pääasia oli että pääsin suihkuun ja nukkumaan. Hotellilla olin 1.30 maissa, kävin suihkussa ja painuin sänkyyn, valmiiksi jo kettuuntuneena siitä että joudun heräämään 2 tunnin kuluttua. Simahdin kyllä uneen samantien. Heräämisestä eteenpäin fiilikset saattekin tietää seuraavassa kirjoituksessa.


kuuurr<3

1 kommentti:

  1. Hyvä et siä meni hyvi. :) Provinssiski meni tosi hyvin, talkoo kuljetuksia meni about tunnin välein lukiolta sinne alueelle johki seittemään saakka illalla ja sit sieltä alueelta tuli samaan tahtiin busseja pois. Tosin Se vähä vitutti kun PMMP:n aikana sato vettä kuin esterin perseestä, IHAN koko keikan ajan. Oltii kyllä nii märkiä ja jäässä ettei mitää, ainaki minä joka järkevänä katto taivasta enne sitä keikkaa, et eeei täällä kumminkaa sada ku koko päivän on näyttäny näi ankeelta eikä viäkää oo tullu mitää ja jätin sit bäkkärille laukkuni ja sen mukana myös sadetakin. Sit jouduttii keikan jälkee venaa tunti bussia ku edelline oli just menny (seuraavassa jouduttii seisoo, kun ei kuviteltu et kukaa oikeesti jonottais sinne bussii, vaa juoksis sieltä alueelta pää kolmantena jalkana et ehtii siihe, niinku me tehtii). Onneks bäkkäriltä sai ravintolateltassa ilmaista kahvia, teetä ja pullaa. :DJa onneks oli hyvää seuraa. Nyt sit vuotaaki nenä taas ja kurkku on kipee, mut oli se sen arvoista. :D

    VastaaPoista